Tee
sopimus
tästä
> Created with Sketch.

Ajankohtaista tietoa uudesta sähköhyvityksestä

Korkealle nousseita sähkön hintoja kompensoidaan erilaisin tukitoimin. Takautuvasti maksettava sähköhyvitys sekä lain määrittämä pidempi lisämaksuaika ovat osa hallituksen esittämää uusinta tukikokonaisuutta. Eduskunta hyväksyi lakiesityksen 27. helmikuuta.


Hyvitykset toteutetaan automaattisesti asiakkaidemme sähkölaskuille.

Hyvitykset automaattisesti sähkölaskuille - ei vaadi asiakkailtamme toimenpiteitä

Julkaistu 20.2.2023, päivitetty 6.3.2023


Vaikka sähkön hintakehitys on lähtenyt jo laskuun, poikkeuksellisen korkealle nousseiden sähkön hintojen aika näkyy yhä monen sähkölaskuissa. Tukea suuriin sähkölaskuihin on saatavilla ja nyt voimaan on astunut myös uusi takautuvasti maksettava sähköhyvitys sekä lakiin sidottu lisämaksuaika. Tukien ja hyvitysten avulla kuluttajia pyritään helpottamaan poikkeuksellisen korkeiden sähkön hintojen aiheuttamassa haastavassa taloudellisessa tilanteessa.


Eduskunta hyväksyi hallituksen lakiesityksen väliaikaisesta sähköhyvityksestä sekä lisämaksuajasta maanantaina 27. helmikuuta. Takautuvasti maksettava sähkötuki hyväksyttiin talousvaliokunnan aiemman mietinnön mukaisena. Alkuperäiseen hallituksen esitykseen tuli eduskunnan talousvaliokunnalta pieniä muutoksia, mutta hyvityksen euromäärät pysyivät samoina.


Tulemme huomioimaan hyvitykset automaattisesti asiakkaidemme sähkölaskuilla ilman, että se vaatii asiakkailtamme mitään toimenpiteitä. Pyydämme huomioimaan, ettei yhteydenotto asiakaspalveluumme nopeuta hyvityksen maksamista millään tavalla.


Lakiesityksen mukainen ensimmäinen hyvityserä tulee maksuun huhtikuussa erääntyvässä sähkölaskussa ja toinen erä sitä seuraavassa. Voit tutustua usein kysyttyihin kysymyksiin täällä.

Selkoa sähkötukiviidakkoon

Sähköhyvitys, sähkötuki, sähkövähennys, maksuajan pidennys...tipahditko jo kärryiltä? Olemme koonneet avuksesi infosivun, josta löydät lisätietoa niin olemassa olevista sähkötuista kuin myös vasta eduskunnassa valmisteilla olevasta sähköhyvityksestä ja lisämaksuajasta. Klikkaa ja lue lisää.

Lue lisää

Ajankohtaista

Sähköautoilija selviää sittenkin sähkökriisistä

Väreen asiantuntija Jussa Nieminen tarkastelee kirjoituksessaan, mitä sähkö...

Lue lisää

ER-Pakkaus hyödyntää täyden palvelun aurinkovoimalaa

ER-Pakkaus otti käyttöönsä Väreen PPA-aurinkovoimalan ilman alkuinvestointi...

Lue lisää

Webinaari: aurinkopaneelit kotitalouksille to 13.4. klo 15

Tietoisku kotitalouksille aurinkopaneeleista to 13.4. klo 15 - tervetuloa!

Lue lisää