Tee
sopimus
tästä
> Created with Sketch.

Väre ja Tampereen Energia yhdistävät voimansa sähkön vähittäismyynnissä – 100 000 sähkösopimusta siirtymässä Väreelle. Lue tiedote.

80 000 sähkösopimusta siirtymässä Väreelle

Kymenlaakson Sähkö Oy (KSOY) ja Väre Oy yhdistävät voimansa sähkön vähittäismyynnissä, kun Kymenlaakson Sähkön sähkönmyynnin asiakkaat siirtyvät Väreen asiakkaiksi vuoden 2024 alusta alkaen. Samalla Kymenlaakson Sähköstä tulee Väreen omistajayhtiö yhdessä Savon Voima Oyj:n, Alva-yhtiöt Oy:n, Kuopion Energia Oy:n sekä Lappeenrannan Energia Oy:n kanssa.

Julkaistu 21.11.2023

Väre Oy ja Kymenlaakson Sähkö Oy ovat sopineet järjestelystä, jonka mukaan KSOY:n sähkösopimusasiakkaat siirtyvät Väreen asiakkaiksi 1.1.2024 alkaen. Kymenlaakson Sähköllä on noin 80 000 sähkösopimusasiakasta ympäri Suomea.


Väreen toimitusjohtajan Juha Keski-Karhun mukaan Väre on etsinyt aktiivisesti strategisia kasvumahdollisuuksia energiamarkkinoilta. Kymenlaakson Sähkön kanssa solmitussa sopimuksessa on kyse voimavarojen yhdistämisestä, jonka tavoitteena on parantaa kilpailukykyä asiakkaiden palvelemisessa sekä laajentaa palveluvalikoimaa sekä KSOY:n perinteisellä toimialueella, että valtakunnallisesti. Keski-Karhun mukaan yhdessä yhtiöt pystyvät entistäkin paremmin tuottamaan energiapalveluja ja sähkötuotteita asiakkailleen hyvin voimakkaasti kilpailuilla markkinoilla.


- Yhdistymisestä on sähköasiakkaalle konkreettista etua. KSOY:n asiakkaat saavat käyttöönsä energia-alan arvostetuimman** Väppi-sovelluksen, jolla voi hallita omaa sähkönkäyttöään ja sen kustannuksia. Lisäksi tarjolla oleva sähkötuotevalikoima kasvaa merkittävästi; esimerkkinä Välkky-sähkö, jonka avulla voi vaikuttaa oman sähkölaskunsa suuruuteen fiksulla sähkönkäytöllä. Myös esimerkiksi sähkön alkuperään tulee lisää valinnanvaraa tuuli- ja ydinsähkön muodossa, Väre Oy:n toimitusjohtaja Juha Keski-Karhu toteaa.


Keski-Karhun mukaan Väreen tavoitteena on olla Suomen arvostetuin fiksun energiankäytön palvelukumppani, joka auttaa asiakkaitaan vähentämään kulutustaan ja samalla pienentämään hiilijalanjälkeään.


- Järjestely mahdollistaa palveluiden tarjoamisen entistä laajemmalle asiakaskunnalle ja luo paremman pohjan palvelujen kehittämiselle. Sähkön vähittäismarkkinoilla voimien yhdistäminen on osa suuntausta kohti yhä suurempia yrityksiä, ja tavoitteena on mahdollistaa energiamurroksessa tarvittavien palveluiden kehityskyky. Tavoitteena on myös mahdollistaa asiakkaille kestävä ja vaivaton siirtymä kohti uusiutuvan energian käyttöä ja osaksi uutta, päästötöntä elämänmuotoa, Keski-Karhu linjaa.


Järjestelyn ehtoja ei julkisteta, eikä se koske KSOY:n muita palveluja kuin sähkösopimuksia ja sähkön pientuotantosopimuksia.


Kyseessä oleva sopimusten siirtyminen on merkittävä järjestely toimialalla, minkä vuoksi se vaatii vielä Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksynnän.


Sopimusten siirto ei vaikuta Kymenlaakson Sähkön asiakkaiden sähkösopimuksiin ja sopimusehtoihin, vaan ne siirtyvät hintoineen ja voimassaoloaikoineen Väreelle ja säilyvät entisellään. Asiakkaan ei tarvitse tehdä itse mitään sopimusten siirron osalta.

Lisätietoja

Väre Oy, Juha Keski-Karhu, toimitusjohtaja, p. +358 447 237 150


**21.11.2023 AppStore ja Google Play -arvostelut Väppi-sovelluksesta


Lisätietoja infosivulta: vare.fi/ksoy

Taustatietoa yhtiöistä

Väre on kotimainen, uuden ajan energiapalveluyhtiö ja yksi maamme suurimmista sähkön myyjistä. Tavoitteenamme on olla edelläkävijä kokonaisvaltaisten energiapalvelujen ja uusien energiaratkaisujen kumppanina Suomessa. Tarjontamme kattaa palveluja, joilla energiakustannuksia ja hiilidioksidipäästöjä voidaan mitattavasti vähentää. Väreen Väppi-palvelu on markkinoiden arvostetuin energiasovellus, joka on kehitetty auttamaan asiakkaitamme saavuttamaan merkittäviä säästöjä omaan sähkönkulutukseen.


Väre on syntynyt vahvan kumppanuuden pohjalta v. 2018, kun Savon Voima Oyj, Kuopion Energia Oy, Alva-yhtiöt Oy ja Lappeenrannan Energia Oy allekirjoittivat perustamissopimuksen yhteisestä sähkönmyyntiin keskittyvästä energiapalveluyhtiöstä, jonka toiminnan ytimessä on proaktiivinen kumppanuus sekä asiakaslähtöisten palveluiden ripeä ja kustannustehokas kehittäminen.


Kymenlaakson Sähkö on kaupunkien ja kuntien omistama energiakonserni, jonka pääliiketoiminnot ovat energian tuotanto, myynti ja verkkotoiminta. Konsernin muodostavat energialiiketoimintaa harjoittava Kymenlaakson Sähkö Oy ja sen kokonaan omistamat tytäryhtiöt, verkkoliiketoimintaa harjoittava Kymenlaakson Sähköverkko Oy ja liittymisjohtoliiketoimintaa harjoittava Suomen Liittymisjohdot Oy.


Liikevaihtomme vuonna 2022 oli 196 miljoonaa euroa, ja konsernissa työskentelee noin 60 asiantuntijaa. Olemme alueemme merkittävin energiayhtiö asiakasmäärällä mitattuna. Palvelemme yli 100 000 asiakasta pääasiassa neljän maakunnan alueella — Kymenlaakson lisäksi Etelä-Karjalassa, Uudellamaalla sekä Päijät-Hämeessä. Toimipaikkamme sijaitsevat Kouvolan Elimäellä ja Kotkassa.

Ajankohtaista

Väreen latauspistekartoituksesta toteutukseen – sähköinen latausratkai...

Lue As Oy Kuopion Minnankantin kokemuksia Väreen latausratkaisujen hankinna...

Lue lisää

Sähköauton latausinfra taloyhtiöön järkevästi

Mitä kaikkea pitää ja kannattaa huomioida, kun taloyhtiössä lähdetään miett...

Lue lisää

Webinaari: katsaus sähkömarkkinoihin ti 21.5. klo 10

Suosittu sähkömarkkinakatsauksemme on täällä taas - ilmoittaudu mukaan!

Lue lisää