Tee
sopimus
tästä
> Created with Sketch.

Mikä älylämmitystuote sopii kotiini parhaiten?

Väreellä haluamme auttaa asiakkaitamme pienentämään sähkönkulutusta. Sähkölämmityksen osuus on jopa 50–70 % kodin vuosittaisesta sähkönkulutuksesta, joten lämmittämisen ratkaisuilla sähkölaskussa voi säästää pitkän pennin. Yhtenä apukeinona säästämiseen julkaisimme sähkölämmittäjille syyskuun alussa Väre Älylämmityspalvelun.

Julkaistu 11.10.2024

Teksti Krista Jaatinen


Älylämmitys on herättänyt paljon kiinnostusta kohti lämmityskautta siirryttäessä. Älylämmitys tuo säästöjä sähkölämmittäjälle kahdella tavalla: ohjaamalla lämmityksen sähkönkulutuksen vuorokauden halvoille ajankohdille sekä pienentämällä lämmityksen sähkönkulutusta. Ei ole ihme, että älylämmitys kiinnostaa säästön lisäksi, sillä älylämmitys on ekologisempi tapa lämmittää kotia, josta myös yhteiskunta hyötyy, kun sähköverkon kantokyky paranee. Ennustankin älylämmityksestä tulevan parin vuoden sisällä jopa uusi normaali.

quote

Säästöjä syntyy, kun älylämmitys pienentää lämmityksen sähkönkulutusta.

Älytermostaatti vai älyohjaus – keinoja on monia

On ymmärrettävää, että sähkölämmittäjien on itsenäisesti vaikea valita useista hyvistä vaihtoehdoista heille soveltuvin älylämmitystuote. Jopa 80 % pientaloista lämpiää erilaisten lämmitysjärjestelmien yhdistelmillä, joten vaihtoehtoja kotiin sopiviksi älylämmitystavoiksi on useita. 


Avaan alla olevassa taulukossa eri älylämmitysvaihtoehtojen merkitystä kodin sähkölämmityksen mahdollisiin säästöihin.


Säästöä pienemmästä sähkönkulutuksesta ja halvoista tunneista

Älylämmitystuotteilla lämmitykseen käytettävä sähkönkulutus laskee, koska älyominaisuuksien ansiosta turha ylilämmittäminen vähenee. Tällöin säästöä muodostuu siirrosta ja veroista. Sen lisäksi säästöä syntyy tarvittavan sähkönkulutuksen ohjautuessa ajankohtiin, jolloin sähkö on edullisempaa. 


Säästöjen muodostumiseen vaikuttaa aina kodin lämpötila sekä asumistottumukset. Huonelämmön laskeminen yhdellä asteella voi tuoda jopa 5 % säästön lämmityskuluihin.

Lämmitysmuoto vaikuttaa sähkönkulutukseen

Eri lämmitystavat kuluttavat sähköä eri tavalla. Sen vuoksi säästöjä laskettaessa on huomioitava, paljonko kyseinen lämmitysjärjestelmä kuluttaa sähköä, eli mistä osuudesta säästöjä voi muodostua.  


Tämän vuoksi esimerkiksi ilmalämpöpumpun ohjauksella on pienempi vaikutus sähkölaskuun, kuin vaikka kodin huonekohtaisen lattia- tai kattolämmityksen tai lämminvesivaraajan ohjaamisella.  


Yhteenvetona voisi sanoa, että kodin päälämmityslähteen älykkäällä ohjaamisella on suurin vaikutus sekä lompakkoon että ympäristöön ja yhteiskuntaan.


Seuraavassa blogipostauksessa avaamme tarkemmin säästöjen laskentaa sekä sitä, miten säästöt muodostuvat eri sähkösopimustyypeillä.  


Mikäli sinulle heräsi kysymyksiä, käy tutustumassa älylämmityksen usein kysyttyihin kysymyksiin. Voit ottaa meihin yhteyttä myös sähköpostilla osoitteeseen alylammitys@vare.fi tai puhelimitse arkisin klo 8-16 numeroon 017 5707160.

Krista Jaatinen, Business Manager

Krista toimii Väreellä liiketoiminnan kehitystehtävissä niin kuluttaja- kuin yrityssegmentissä. Rakennus- ja energiatekniikan Diplomi-insinöörillä on vahva tausta uusien liiketoimintojen rakentamisesta, ja Krista onkin aikaisemmissa tehtävissään ollut luomassa ja kasvattamassa Suomen aurinkoenergiamarkkinaa. Kristaa kiinnostaa erityisesti asiakaskokemus ja kestäväkehitys, joiden myötä hän on Väreellä toteuttamassa asiakkaiden kanssa yhteistyössä kehitettäviä tuotteita ja palveluita. Blogeissa Krista tuo esiin muun muassa teemoja, jotka asiakkaita puhuttavat.

Löydä paras Älylämmitys-ratkaisu kotiisi

Väre Älylämmitys nykyaikaistaa sähkölämmityksen. Lämmitä vain silloin, kun sähkö on halpaa, tinkimättä kodin mukavuuksista. Tutustu erilaisiin älylämmitysratkaisuihin ja kutista sähkölaskua merkittävästi.

Väre asiakaspalvelu

Autamme Älylämmitykseen liittyvissä kysymyksissä

Ota yhteyttä, niin autamme sinua pienentämään sähkölämmityksen kulutusta ja optimoimaan sähkön hinnan hetkiin, kun se on mahdollisimman halpaa. Ole yhteydessä sähköpostitse alylammitys@vare.fi tai puhelimitse arkisin klo 8-16 numeroon 017 5707160.