Tee
sopimus
tästä
> Created with Sketch.
arvonlisävero

Arvonlisävero nousee 25,5 prosenttiin 1.9.2024 alkaen

Eduskunta hyväksyi kesäkuussa hallituksen esityksen arvonlisäveron korotuksesta, jonka vuoksi Suomessa myytävistä tuotteista ja palveluista perittävä 24 prosentin arvonlisävero nousee 25,5 prosenttiin 1.9.2024 alkaen. Muutos vaikuttaa myös sähkösopimusten verollisiin hintoihin.

arvonlisävero

Julkaistu 26.07.2024

Arvonlisäverolain muutoksesta johtuva arvonlisäverokannan korotus nostaa myös Väreen tarjoamien sähkösopimusten, tuotteiden ja palveluiden hintoja. Arvonlisäverokannan muutos tulee näkymään kaikissa sähkösopimuksissa, pois lukien yksityishenkilöiden pientuotannon ostosopimukset, joista ei makseta arvonlisäveroa.


Arvonlisäverokannan muutos vaikuttaa sähkösopimuksen kaikkiin hintaosiin, kuten energiamaksuun, kuukausimaksuun, sähkömarginaaliin ja kulutusvaikutukseen.


31.8.2024 saakka tapahtuvan sähkönkulutuksen laskutuksessa noudatetaan nykyistä 24 prosentin arvonlisäverokantaa.


1.9.2024 alkaen veronkorotus 25,5 prosenttiin näkyy Väreen toistaiseksi voimassa olevien sekä määräaikaisten sähkösopimusten, tuotteiden ja palveluiden verollisissa hinnoissa.


Huomiotavaa on, että hinnanmuutoksen johtuessa lainsäädännön muutoksesta, määräaikaista sähkösopimusta ei voi irtisanoa tämän perusteella. Muutos perustuu yleisten sähkönmyyntiehtojen (SME 2014) kohtiin 8.4., 8.8 ja 8.9.

Muutos ei edellytä asiakkailtamme mitään toimenpiteitä, eikä sillä ole vaikutusta sähkösopimusten tai palveluiden muihin ehtoihin.

Ajankohtaista

Väreeltä uusi kulutusvaikutuksellinen sähkösopimus, jossa mukana kulut...

VälkkyPlus on määräaikainen ja kulutusvaikutuksellisen sähkösopimus, joka k...

Lue lisää

Mikä älylämmitystuote sopii kotiini

Älylämmitystuotteet herättävät paljon kysymyksiä.

Lue lisää

Oletko etsimämme Junior Data Developer?

Etsimme datakehittäjää, joka on kiinnostunut kehittämään energia-alan parha...

Lue lisää