Ota
yhteyttä
> Created with Sketch.

Mehiläiselle vastuullista energiatehokkuutta Väreen YritysVäppi-palvelun avulla

Mehiläinen ja Väre toteuttivat pilottihankkeen, jossa Väreen YritysVäppi-palveluun rakennettiin API-rajapinta, joka tehostaa suurten sähkönkulutusdatamäärien ja -käyttöpaikkojen hallintaa merkittävästi.

Väre on tullut tunnetuksi siitä, että se kehittää tuotteitaan ja palveluitaan asiakaslähtöisesti, keskittyen asiakkaan nykytilaan ja tarpeisiin, sekä vastuullisen toiminnan arvoihin. Lisäksi kehitettävän palvelun tulee skaalautua helposti muuttuviin tarpeisiin.


114-vuotias Mehiläinen tarjoaa Suomessa kokonaisvaltaiset sosiaali- ja terveyspalvelut yksityis- ja yritysasiakkaille, vakuutusyhtiöille sekä julkisten palveluiden järjestäjille. Mehiläinen on alansa suunnannäyttäjä.


”Luomme yhdessä osaavien kumppaneiden kanssa parempaa terveyttä ja hyvinvointia. Tavoitteenamme on nousta Euroopan johtavaksi yksityiseksi terveydenhuollon ja hoivan palveluiden tuottajaksi, vastuullisesti”, Mehiläinen konsernin tila-asioista vastaava kiinteistöjohtaja Aleksi Muukkonen sanoo.


Mehiläisen 840 toimipisteessä tapahtuva palvelu tarkoittaa merkittävää sähkönkulutusta. ”Tähän sisältyvät niin hoivakodit kuin lääkärikeskukset. Puhumme 40 gigawattitunnin vuositason kulutuksesta. Käytämme Väreen alkuperätakuin varmennettua hiilidioksidivapaata sähköä, ja uudisrakentamisessa suosimme lämmityksessä maalämpöä”, Muukkonen kertoo.

quote

YritysVäppi-palvelun avulla analysoimme huomattavasti tarkemmin sähkönkulutustamme, reagoimme nopeasti sen muutoksiin ja seuraamme ajantasaisesti energiansäästötoimenpiteiden tehoa.

YritysVäppi – kauaskantoisia hyötyvaikutuksia

Väreellä ja Mehiläisellä on yhteinen tavoite: kestävämpi tulevaisuus.


"Sen lisäksi, että Väre huolehtii sähkösalkustamme vastuullisesti, he pystyivät tarjoamaan meille toimivan tiedonsiirtorajapinnan sähkönkulutuksen seurantaan. Meille on nimetty yhteyshenkilö, joka selvittää ja auttaa energia-asioidemme hoidossa. Tämä helpottaa työtämme huomattavasti, sillä yhteyshenkilö reagoi nopeasti tarpeisiimme", Muukkonen kertoo kumppanin valintaperusteista.


Mehiläinen oli alusta asti vahvasti mukana Väreen YritysVäppi-palvelun API-rajapinnan kehitystyössä.


”Erityisesti raportointi, laskutus ja käyttöpaikkojen muutokset olivat kehityskohteitamme. Pystymme YritysVäppi-palvelun avulla analysoimaan huomattavasti tarkemmin sähkönkulutustamme eri kohteissa ja yhdistämään muita lähtötietoja kulutusdataan. Nyt reagoimme nopeasti sähkönkulutuksen muutoksiin, seuraamme ajantasaisesti energiansäästötoimenpiteiden tehoa ja hiomme samalla suojaustasoamme. Toisin sanoen, pystymme budjetoimaan ja raportoimaan tarkemmin sekä tekemään nopeasti energiatehokkaampia päätöksiä”, Muukkonen kertoo erittäin onnistuneesta pilotointihankkeesta.


Mehiläisen ja Väreen innovatiivisella yhteistyöllä saavutetaan merkittäviä tuloksia pitkälle tulevaisuuteen. Väreen sovelluskehittäjät rakensivat skaalautuvan ratkaisun, jota muutkin yritykset pääsevät halutessaan hyödyntämään omassa raportoinnissaan.


hinnanvaihtelu

Kiinnostuitko energiaa ja rahaa säästävistä palveluistamme?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua löytämään parhaimmat energiaratkaisut yrityksellesi. Palvelemme sinua laajalla energiatehokkuusvalikoimalla.

hinnanvaihtelu

Ajankohtaista

Palkittu Lindroosin puutarha pienensi merkittävästi hiilijalanjälkeään...

Lindroosin puutarha pienentää Väreen Vihreällä sähköllä merkittävästi hiili...

Lue lisää

Uudet aurinkovoimalat vähentävät Ponssen hiilidioksidipäästöjä yli 68 ...

Ponsse toteutti mittavan aurinkovoimalahankkeen yhdessä Väreen kanssa kuute...

Lue lisää

ER-Pakkaus hyödyntää täyden palvelun aurinkovoimalaa

ER-Pakkaus otti käyttöönsä Väreen PPA-aurinkovoimalan ilman alkuinvestointi...

Lue lisää