Kotivaran elintarviketehtaalla ennakoitavuus on A ja O
Erottuva maku ja laadukkaat tuotteet ovat perheomisteisen Kotivara Oy:n menestyksen resepti. Runsaasti energiaa tuotteidensa valmistamiseen kuluttavan yrityksen täytyy kyetä ennakoimaan luotettavasti tulevaa. Siinä korvaamattomana apuna ovat olleet Väreen salkunhoidon ammattilaiset.
Kotivara tunnetaan erityisesti korkealaatuisista ja maultaan vertaansa vailla olevista kylmäsavustetuista lihatuotteista, kuten meetvursteista, salameista ja kylmäsavupaisteista. Ainutlaatuiset herkut kypsyvät hitaasti ja huolella sopimaan jokaiseen elämän hetkeen. Tuotteet valmistetaan pieteetillä Kotivaran tehtaalla Oulun Limingantullissa, mistä ne matkaavat kauppojen hyllyihin Suomessa ja Ruotsissa.
"Kotivaran tuotteet on suunniteltu luomaan unohtumattomia makuelämyksiä, eikä valmista tule päivässä tai kahdessa. Olemme aina panostaneet laatuun ja makuun, emmekä tingi niistä koskaan", Saara Orvola, Kotivara Oy:n brändi- ja markkinointijohtaja, kertoo.
Oululaisen elintarvikeyrityksen juuret ulottuvat vuoteen 1943 asti. Yli 80 vuoden ja kolmen sukupolven aikana yritys on nähnyt yhteiskunnan muuttuvan.
”Asiakkaidemme tarpeet muuttuvat ja me muutumme sen mukana. Haluamme olla myös tulevaisuudessa osa ihmisten arkea ja juhlaa – niitä hetkiä, jotka jäävät mieleen. Yhdessäolo on arvokasta aikaa, joka ansaitsee seurakseen huolella valmistetut maut”, Orvola selittää.
Elintarviketehtaan energiankulutus on vaativa kokonaisuus. Kotivaran tehtaalla iso osa energiasta käytetään jäähdytykseen, kylmätilojen ylläpitoon ja erinomaisen hygieniatason takaamiseen. Tehtaan sähkönkulutus on yli 3000 MWh vuodessa.
”Energiaa kuluu sekä raaka-aineiden ja valmiiden tuotteiden varastointiin että maun vaatimiin pitkiin kypsytysaikoihin. Puhtaus ja hygieenisyys ovat meille tietenkin tärkeimpiä prioriteetteja, joiden ylläpitäminen vie yllättävän paljon energiaa. Esimerkiksi kaikki tuotantotilat pestään, kuivataan ja tuuletetaan päivittäin", Orvola avaa.
Orvola korostaa tehokkuuden tärkeyttä. Hyvällä ja pitkäjänteisellä suunnittelulla Kotivara on löytänyt paikkoja, joissa voi optimoida energiankäyttöään.
”Pystymme vaikuttamaan kulutukseemme järkevöittämällä tuotantoa tarpeen vaatiessa esimerkiksi viidestä päivästä neljään. Kylmätilojen tehokas täyttäminen, eli puolillaan olevien kylmävarastojen yhdistäminen samaan kylmätilaan, on keino pienentää suuren tehtaan energiankulutusta.”
Kotivara on luottanut Väreen asiantuntijoihin jo useamman vuoden ajan. Väreen salkunhoitoasiakkaana he ovat kokeneet saavansa asiantuntevaa ja osaavaa palvelua. Merkittävintä on ollut ennakoitavuus ja luotettavuus sähkönhankinnassa, kertoo Kotivaran toimitusjohtaja Janne Piikivi.
"Energiakustannukset ovat tärkeä osa liiketoimintamme kuluja. On ollut äärimmäisen tärkeää, että olemme saaneet suojattua sähkön hinnan kahdeksi vuodeksi eteenpäin. Kulutamme runsaasti energiaa, joten sähkön hintaa muuttavat yllätykset vaativat suunnittelua ja voivat aiheuttaa tarvetta nopeillekin muutoksille. Väreen kanssa tiedämme, mitä odottaa ja pystymme minimoimaan yllätykset.”
Väreen salkunhoitopalvelut ovat olleet avainasemassa Kotivaran sähkönhankinnassa. Viikoittaiset markkinakatsaukset ja säännölliset tapaamiset pitävät yrityksen ajan tasalla energiamarkkinoista. "Väreen asiantuntemus ja yhteistyö ovat auttaneet meitä tekemään oikea-aikaisia päätöksiä ja välttämään yllätyksiä", Piikivi kiittelee.
Väreen asiantuntemus ja yhteistyö ovat auttaneet meitä tekemään oikea-aikaisia päätöksiä ja välttämään yllätyksiä.
Kiinnostuitko energiaa ja rahaa säästävistä palveluistamme?
Ota yhteyttä, niin autamme sinua löytämään parhaimmat energiaratkaisut yrityksellesi. Palvelemme sinua laajalla energiatehokkuusvalikoimalla.