Ota
yhteyttä
> Created with Sketch.

Väre ja Tampereen Energia yhdistävät voimansa sähkön vähittäismyynnissä – 100 000 sähkösopimusta siirtymässä Väreelle. Lue tiedote.

Energialla muutetaan maailmaa

Kuopion kaupunki hankkii kaiken sähkönsä vihreänä Väreeltä

Kuopion kaupunki on solminut Väreen kanssa sopimuksen vihreän sähkön hankinnasta. Jatkossa Kuopion kaupunki käyttää vain uusiutuvilla energialähteillä tuotettua sähköä. Kyseessä on merkittävä hankinta ympäristövastuullisuuden näkökulmasta, sillä Kuopion kokonaiskulutus vuodessa on yhteensä 55 000 megawattituntia.

Energialla muutetaan maailmaa

Päätös hiilineutraalista vihreästä sähköstä on osa Kuopion kaupungin Ilmastoviisas Kuopio - Hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä -ohjelmaa, jonka avulla Kuopion kaupunki tavoittelee hiilineutraaliutta. Vihreän sähkön käytön myötä Kuopion kaupunki vähentää 13,7 miljoona kiloa CO2-päästöjä.Näkymää Puijolle
Kuva: Kuopion kaupunki / Vicente Serra

Merkittävä askel kohti tavoitteita

Kuopion kaupunki on ottanut merkittävän askeleen hiilineutraaliustavoitteessaan siirtymällä kokonaan uusiutuvalla energialla tuotetun sähkön käyttäjäksi. Väreen kanssa solmittu sopimus vihreästä sähköstä on valtakunnan mittakaavassa hyvin merkittävä, sillä kaupungin kokonaissähkönkulutus on vuodessa yhteensä 55 000 megawattituntia. Vihreän sähkön käytön myötä Kuopion kaupunki vähentää 13,7 miljoona kiloa CO2-päästöjä. Valtaosa sähköstä, eli noin 80 %, kulutetaan kaupungin kiinteistöissä.


- Kun rakentamisessa pyritään kestävään kehitykseen ja siihen, että kiinteistöt ovat käyttöiältään mahdollisimman pitkäikäisiä, muuntojoustavia ja energiatehokkaita koko elinkaaren ajan, vihreä sähkö tukee näitä tavoitteita erittäin hyvin. Vuoden 2019 alusta siirryimme jo puukaukolämmön käyttöön kantakaupungin kaukolämpöverkkoon liitettyjen kohteiden osalta ja tuolloin tehtiin noin 10 miljoonan kilon vähennys CO2 päästöissä. Vihreään sähköön siirtyminen on jatkoa tälle kehityspolulle ja kaupungille luotettava ja helppo tapa vähentää rakentamisesta aiheutuvia päästöjä, toteaa Kuopion kaupungin tilapalveluiden järjestelmä- ja automaatioasiantuntija Hannu Kosunen.

Samalla päästömäärällä paistaa 11 miljoonaa kalakukkoa


Suomessa vihreän sähkön alkuperän varmentaminen on laissa säädeltyä ja sitä valvoo viranomainen. Vihreä sähkö on luotettavuuden lisäksi myös faktoiltaan varmennettua ja kasvihuonepäästöjen väheneminen on helppo laskea.


Väreen asiantuntijat ovat laskeneet vertailupohjaa 13,7 miljoonalle CO2-päästökilolle ja Kuopiossa se tarkoittaa, että vähennetyillä päästökiloilla paistaisi tavallisella sähköuunilla yhteensä 11 miljoonaa kalakukkoa.


- Vihreään sähköön siirtymällä saavutamme merkittävän vähennyksen päästömäärässä ja on hankala keksiä, millä muilla keinoilla yhtä nopeasti ja kustannustehokkaasti voisimme tehdä vastaavan vähennyksen hiilidioksidipäästöissä. Kustannusmielessä vihreä sähkö on siis myös taloudellinen valinta, Kosunen tiivistää.Vertauskuva CO2-päästösäästölle
Vihreän sähkön myötä säästetty päästömäärä vastaa 11 miljoonan kalakukon paistamista tai 88 miljoonaa ajokilometriä, joka on yhtä kuin 2205 kertaa autolla maapallon ympäri.

Lisätietoja:

Kuopion kaupunki, Tilapalveluiden järjestelmä- ja automaatioasiantuntija, Hannu Kosunen, p. 044 718 5132, hannu.kosunen@kuopio.fi


Kuopion kaupunki, Ilmastopoliittinen ohjelma, ympäristöasiantuntija Mari Turunen, p. 044 718 2870, mari.turunen@kuopio.fi


Väre Oy, myyntijohtaja, Tommi Riikonen, p. 0400 334 010, tommi.riikonen@vare.fi

Energiavalinnoilla voidaan muuttaa maailmaa.

Jos koet, että ilmastonmuutoksen estäminen ja vastuullisuus ovat tärkeitä asioita, niin konkreettiset toimet kannattaa aloittaa vihreän sähkön hankinnasta. Me autamme sinua siinä.

Ajankohtaista

Laita katto tuottamaan - älä menetä saatavilla olevaa säästöä!

Yrittäjä! Varaa asiantuntijamme arvio ja laita kattonne tuottamaan.

Lue lisää

Aurinkosähköllä säästöä yrityksen sähkölaskuista

Pienennä yrityksen sähkölaskua valjastamalla luonnon oma energia hyödyksenn...

Lue lisää

Päästöttömän sähkön kustannukset perustuvat lainsäädäntöön

Energian tuottamisen ja käyttämisen vihreä murros on sukupolvemme suurimpia...

Lue lisää