Tee
sopimus
tästä
> Created with Sketch.
hinnanvaihtelu

Väre kehitti yrittäjille kulutusvaikutuksellisen sähkösopimusmallin

Energiapalveluyhtiö Väre kehitti yrityksille kulutusvaikutukseen perustuvan sähkösopimuksen, jossa yrittäjä voi itse omalla käytöllään vaikuttaa siihen, mitä sähköstään maksaa. Sähkön hintaa voi alentaa ohjaamalla käyttöään halpoihin ajankohtiin energiasovelluksen antamien tietojen ja ohjeiden avulla.

hinnanvaihtelu

Sähkön säästäminen ja sähkön hinnan alentamiseen liittyvät toimet kirittävät uusien sähkösopimusmallien kehitystä viimeisen vuoden aikana. Väre kehitti vuonna 2022 kuluttaja-asiakkaille suunnatut kulutusvaikutukseen perustuvat Välkky-sähkösopimukset. Nyt kehitys jatkuu yritysten sähkösopimuksissa: Väre tuo tarjontaansa yrittäjille suunnatut kulutusvaikutukselliset Välkky-tuotteet määräaikaisena ja toistaiseksi voimassa olevana sopimusmallina.


- YritysVälkky on sähkösopimus, missä yritysasiakkaan kulutus ja etenkin kulutuksen ajankohta vaikuttavat lopulliseen sähköstä maksettavaan hintaan. Idea perustuu siihen, että sähkön hinta vaihtelee pörssissä tunneittain ja Väre haluaa kulutusvaikutuksellisilla sopimuksilla tuoda yrittäjille mahdollisuuden hyötyä hinnanvaihtelusta. Tuote pohjautuu kuluttajille suunnattuun Välkky-sähkösopimusmalliin, josta on saatu hyviä kokemuksia ja nyt samat edut halutaan tarjota myös yrittäjille, kuvailee Väreen yritysliiketoiminnan liiketoimintajohtaja Tommi Riikonen.

Yrittäjä - ota sähkön hinta omaan haltuusi

Erityisen hyvin kulutusvaikutukselliset sopimukset sopivat sellaisille yrittäjille, jotka pystyvät kulutuksen optimointiin, eli he voivat säätää omaa kulutustaan sähkönhinnanvaihteluiden mukaan ja siirtää suurimman osan kulutuksen hintaa laskeville tunneille.


- Suurin etu yritysten kulutusvaikutuksellisissa sopimuksissa on se, että yrittäjä pystyy itse vaikuttamaan ja alentamaan ostamansa sähkön hintaa. Sähkön hintaa voi saada alemmaksi painottamalla omaa sähkönkulutustaan hintaa laskeville tunneille. Kulutusvaikutus riippuu kulutuksen suuruudesta ja sen ajoittumisesta suhteessa pörssisähkön tuntihintoihin.


Perinteiseen määräaikaiseen sopimukseen nähden Välkky-sähköllä voi saada jopa 5 sentin säästön kilowattitunnilta. Tavanomainen vaihteluväli kulutusvaikutukselle on ollut -5 - 5 senttiä kilowattitunnilta. YritysVälkyn avulla sähkönkäyttäjä voi saada suurimman mahdollisen hyödyn markkinahintojen vaihtelusta ja halvoista tunneista kuitenkin samaan aikaan matalammalla riskitasolla kuin pörssisähkössä.

Ajankohtaista

Oletko etsimämme mobiilikehittäjä?

Etsimme mobiilikehittäjää kehittämään energia-alan parhaaksi arvioitua Väpp...

Lue lisää

VÄRE lataus päättää toimintansa - siirrymme eParking-palveluun

Sähköautojen julkinen VÄRE latauspalvelu loppuu, verkoston laitteita siirty...

Lue lisää

Webinaari: katsaus sähkömarkkinoihin ti 26.9. klo 10

Väreen suosittu sähkömarkkinakatsaus tiistaina 26.9. klo 10. Tervetuloa.

Lue lisää