Tee
sopimus
tästä

Säästä sähköä, ympäristöä ja rahaa

Kodin sähkönkulutus ei aiheudu itsestään.
Pienillä muutoksilla voit kuitenkin saada aikaan
useamman satasen säästöt vuodessa. 
Väreen energiansäästövinkit – olkaa hyvät!

1. Säästä saunomalla mukavammin

Mennään suoraan sinne suomalaisten pyhimpään, nimittäin saunaan. Löylyttelyhetki saa olla viikon kohokohta. Saunasta nauttimisen sähkönkulutus on mahdollista minimoida, kun koko ruokakunta istuu lauteilla yhtä aikaa tai ainakin mahdollisimman peräjälkeen. Lämpötila on tietysti makuasia, mutta löyly on usein pehmeimmillään noin 80 asteessa. Kiukaan ei siis tarvitse hohkata sata-asteisena.

2. Energiatehokasta puhtautta 

Huriseeko teillä täysiä vai vajaita pyykki- ja tiskikoneellisia? Jos jälkimmäinen on vastauksesi, on energiankulutuksessa tehostamisen varaa. Pesukoneiden sähkönkulutuksesta 90–95 % kuluu veden lämmittämiseen. Suosi matalia pesulämpötiloja ja ekopesuohjelmia aina, kun mahdollista. Pyykin kuivattaminen ulkona on energiatehokkain vaihtoehto, mutta sisällä tai kuivausrummussa kuivaavat saavat mahdollisimman suurella linkousnopeudella aikaan säästöä.

3. Säädä sisälämpötilaa

Käytä mukavuuslämmitystä ja pyyhekuivaimia viisaasti. Esimerkiksi kylpyhuoneen lattialämmitystä ei kannata välttämättä kesäisin pitää päällä. Voit myös miettiä, voitko vähentää sähkön kulutusta laskemalla huonelämpötilaasi. Oleskelutilojen lämpötilaksi suositellaan 20–22 astetta ja makuuhuoneeseen riittää usein 18–19 astetta. Se on nimittäin läheisyys joka lämmittää eniten.

4. Jatkojohdot kunniaan

Kodin sähkölaitteet, kuten tietokone, televisio ovat varsinaisia virtasyöppöjä myös stand by -tilassa. Turhan sähkönkulutuksen saa minimoitua kytkemällä laitteet katkaisimelliseen jatkojohtoon. Ja kun kytkimen vielä muistaa napsauttaa off-asentoon, ei laitteisiin kulje virtaa silloin kun niitä ei käytetä.

5. Katse valaistukseen

Pimeydessä ei tarvitse omassa kodissa vaeltaa, mutta jäävätkö valot teillä kuluttamaan sähköä, vaikka väki on jo siirtynyt muualle oleskelemaan? Turhien valojen sammuttaminen asunnosta on järkevä tapa, joka kannattaa opettaa hyvissä ajoin myös perheen nuorimmille jäsenille. Lisäksi Suomen pitkä pimeä talvi suo mahdollisuuden viritellä tunnelmaa vaikkapa romanttisen kynttiläillallisen merkeissä – kunhan muistaa huolehtia paloturvallisuudesta.

6. Aika uusia kodin kalustoa?

Vanhassa vara parempi, vaan ei usein kodinkoneiden kohdalla. Esimerkiksi parhaat päivänsä nähnyt jääkaappi voi kuluttaa sähköä yllättävän paljon. Kun on aika vaihtaa kodinkoneita tai muita sähkölaitteita uudempaan, muista suosia energiatehokkaita malleja. Säästät sähköä ja pesukoneiden kohdalla usein myös vettä.

7. Väreen asumisen palvelut

Väreen asumisen palvelut säästävät aikaa, rahaa, sähköä ja sinun hermojasi. Me Väreellä käytämme kaiken energiamme arkesi sujuvoittamiseksi. Tänään, huomenna ja tulevaisuudessa. Tutustu tarkemmin Väreen tuotteisiin ja palveluihin, joiden avulla elämä helpottuu kummasti.

Ajankohtaista

Automaattipuhelu numerosta 045 7396 2775

Automaattinen puhelinpalvelijamme Johan Helbotti soittaa numerosta 045 7396...

Lue lisää

Kuopion keskuskenttä on nyt Väre Areena

Kuopion Palloseuran kotikenttä Kuopion keskuskentällä on saanut uuden nimen...

Lue lisää

Väre tarkastaa asiakkaidensa tietoja kirjelähetyksellä

Tulevaa Datahub-valmistelua varten Väre suorittaa laajaa asiakastietojen ta...

Lue lisää