Tilaa
paneelit
Väre aurinkosähkö logo

Miksi hankkia aurinkopaneelit?

Aurinko on ilmainen, päästötön ja käytännössä ehtymätön energian lähde, jota kannatta hyödyntää. Näin säästetään rajallisia luonnonvaroja, kun tuotetaan sähköä puhtaalla energian lähteellä. Aurinkopaneelit ovat taloudellisesti kannattavat ja niiden asennustyöstä saa kotitalousvähennystä.

Väre aurinkosähkö logo
Julkaisu: 23.4.2020 16:17

Ekologista energiaa ja ilmastoteko

Aurinko on ilmainen, päästötön ja käytännössä ehtymätön energian lähde, jota kannatta hyödyntää. Näin säästetään rajallisia luonnonvaroja, kun tuotetaan sähköä puhtaalla energian lähteellä eikä käytetä rajallisesti saatavilla olevia fossiilisia polttoaineita tai muita päästöjä lisääviä energialähteitä. Energiaomavaraisuus kasvaa myös samalla, kun tuotetaan itse sähköä.

quote

"Idea aurinkopaneelien hankintaan lähti enemmänkin ympäristöahdistuksesta kuin sähkölaskun pienentämisestä. Uskon, että pienilläkin teoilla on merkitystä isossa kuvassa."

Taloudellisesti kannattavaa ilmaista sähköä

Aurinkosähköjärjestelmä on nykypäivänä jo kannattava investointi, joka maksaa käyttöaikanaan itsensä moninkertaisesti takaisin. Alkuinvestoinnin jälkeen järjestelmän tuottama energia on omistajalleen käytännössä täysin ilmaista. Sähkön hinta on noussut Suomessa viimeisen kymmenen vuoden aikana keskimäärin 4,5 prosenttia vuodessa. Oikein mitoitetulla aurinkosähköjärjestelmällä voidaan pienentää merkittävästi sähkön ostoa kalliiden tuntien aikana ja saavuttaa mittavia. Kun paneelien tuottama sähkö käytetään pääasiassa itse, säästetään sähkönsiirrosta, sähköenergiasta ja sähköverosta aiheutuvissa kustannuksissa.


Monille keskeinen hankintaperuste onkin aurinkosähkön taloudelliset hyödyt. Aurinkosähkö on usein huomattava investointi, mutta se tarjoaa vakaata tuottoa pitkälle aikavälille. Investointia helpottavat myös nykyiset rahoitusratkaisut, joilla aurinkosähköjärjestelmän voi hankkia vaikkapa kuluttomalla ja korottomalla osamaksulla. Lisäksi kotitaloudet voivat hakea asennustyöstä kotitalousvähennystä ja yritykset sekä maataloudet investointitukea. Kiinteistön arvoon aurinkovoimalalla on positiivinen vaikutus ja se voi toimia myös myyntivalttina.


Kotitalousvähennystä asennustyöstä


Tiesithän, että aurinkopaneeleiden asennustyön osuudesta on mahdollista saada verotuksessa kotitalousvähennystä? Vuonna 2020 kotitalousvähennyksen enimmäismäärä on 2 250 euroa per henkilö, josta omavastuuosuus on 100 euroa. Kun maksat työstä yritykselle, saat vähentää 40 % vähennykseen oikeuttavan työn arvonlisäverollisesta hinnasta. Kotitalousvähennyksen enimmäismäärä on henkilökohtainen, joten yhdessä puolison kanssa verovähennysoikeus on jopa 4500 euroa vuodessa.Kotitalousvähennys aurinkopaneelien asennustyön osalta
Verohallinnon hyväksymä kotitalousvähennys vuodelle 2020 on 40% työn osuudesta


Avaimet käteen palveluna


Aurinkosähköjärjestelmä on myös helppo hankkia avaimet käteen toimituksena ja sen asennus sekä käyttöönotto onnistuu nopeasti. Aurinkosähköjärjestelmä kannattaa yleensä asentaa hyväkuntoiselle katolle, kiinnitysvaihtoehtoja on saatavilla kaikille kattotyypeille. Maa- tai seinäasennus voi myös olla hyvä vaihtoehto, jos sopivaa kattopintaa ei ole käytettävissä. Jatkuvaa huoltotarvetta tai ympäristö-, melu-, tms. haittoja aurinkosähköjärjestelmästä ei synny, eikä alkuinvestoinnin jälkeen muodostu ylimääräisiä kustannuksia. Pitkät takuut varmistavat huolettoman energiantuotannon vuosiksi eteenpäin.


Aurinkopaneelit tuottamassa energiaa katolla

Antti on Väreen kehitysjohtaja

Antti, kehitysjohtaja

Antin vastuulla on Väreen palveluiden kehitys ja palveluiden toimitus asiakkaalle. Savon Voimalta Väreelle siirtyneellä diplomi-insinöörillä on monipuolinen työkokemus mm. tutkimuksen, kehityksen ja myynnin parista. Antti pääseekin soveltamaan tiimeineen laajasti osaamistaan kehittäessään asiakaslähtöisiä palveluita Väreen asiakaskunnalle. Vapaa-aika kuluu Antilla pitkälti perheen kanssa. Kuntoaan Antti pitää yllä kesällä juoksulenkeillä ja talvella hiihtämällä. Yksi kesän kohokohta on lohenkalastusreissu pohjoiseen.